Kunstneren


Kære Kunder,

Grunden storetåoperation=> holder jeg lukket i nogle dage. Men åbner efter en aftale🤲🏼💗

Ring eller skriv gerne en besked på 42476757 eller skriv en mail til: eksavova@gmail.com

De bedste hilsener
Ekaterina


Ekaterina Savova er kunstneren bag smykkerne. Ekaterina er uddannet guldsmed og medlem af Københavns Guldsmedelaug.

Hun er en person, som har en smittende entusiasme og skaber hurtigt, ideer og nye former.

Kan træffes på tlf 42476757

Ekaterina skaber tidsløse og unikke håndlavede smykker.

“Jeg laver mine smykker ud fra min egen inspiration og intet er umuligt.

En af de største inspirationskilder for mig, er sten og deres farvespil. Når jeg rører ved stenen, hvisker den til mig, hvad den vil gerne blive til. Den fortæller mig spændende historier fra fjerne lande og fortiden. Det føles ofte som om, at jeg hjælper et smykke med at blive til, og at jeg blot er vidne til noget smukt, der så gerne vil fødes og komme til live.

Kvinder er også en inspirationskilde for mig. Kvindernes skønhed, facetter og magi.

Sidst, men ikke mindst er naturen kilde til stor inspiration. Naturen - den største kunstner af alle. Alle former og overflader, der findes i naturen, minder mig om min barndom ved kysten og bjergene i Bulgarien. De taler stærkt til mig og jeg husker bølger i vandet og de stier, hvor jeg gik og smeltede sammen med naturen.

Et aspekt som er væsentligt for mig er, at smykkerne kan anvendes på forskellig vis. Jeg kan godt lide diversitet og mulighed for afveksling. De skal være spændende og der skal helst være mulighed for at udskifte og kombinere forskellige sten og vedhæng. Ofte er øreringene asymmetriske med et legende udtryk.

Ekaterina har i de sidste seks somre haft to ugers åbent værksted på Rudolph Tegners museet i Dronningmølle.

Hun blev udvalgt til at være en af dem, der skulle repræsentere Guldsmedelauget til Laugenes Opvisning i Moltkes Palæ i 2021. Formålet med Laugenes Opvisning, hvor H.K.H. Prinsesse Benedikte overværede begivenheden, var at fremvise det ypperligste håndværk fra guldsmedebranchen, skræddere, bundtmagere, modister mm.Mange former og ideer bliver født ud fra kundernes fortællinger. For Ekaterina er kunderne ikke blot en nødvendig bestanddel af en forretning, men også medskabere. "Jeg lytter til de mennesker som kommer til mig for at designe smykkerne sammen". De mange nye former opstår i dialogen og samværet med kunderne. Ofte af kundernes egne materialer eller smykker.

Særligt er det øjeblik hvor gamle smykker med affektionsværdi bliver smeltet og flydende hældt over i en støbeform. Kun nogle få minutter er nok til at en håndfuld gammelt guld bliver til et nyt og meningsfyldt smykke som vil ledsage familien videre i flere generationer.

Ekaterinas smykker kan ses og købes på nettet, der er både en facebookside Savova Jewelry og Instagramside savova_jewelry som jævnligt bliver opdateret med billeder af nye kreationer. Smykkerne også bliver udstillet både på private og offentligt tilgængelige udstillinger.

For at lave en aftale skriv til:

tlf 42476757
eller
e-mail: eksavova@gmail.com